آموزش‌هامحیط زیستوبلاگ

خشکسالی در ایران و راه‌های مبارزه با بحران آب و تغییر اقلیم

محمد رضا محسنی: در این جستار به صورت کوتاه به موضوع خشکسالی ، تغییر اقلیم و بحران آب در ایران و راه‌حل‌هایی که می‌توان برای مبارزه با این موارد در پیش گرفت خواهیم پرداخت. گاه پیش می‌آید که با یک بارش باران و برف چند روزه و چند هفته‌ای باز همه چیز را فراموش می‌کنیم و این موضوع باعث می‌شود از سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های کلان و درازمدت در زمینه‌ی موضوع آب در کشور ایران غافل شویم و البته هر روز شاهد پخش شدن شایعه‌های غیرعلمی و نادرست در زمینه دسیسه‌هایی برای ایجاد خشکسالی در ایران هستیم! مواردی مانند هارپ و دسیسه آمریکا و غیره. ما می‌دانیم که کشورهایی مانند آمریکا و اسرائیل و استرالیا خود درگیر خشکسالی‌های درازمدت هستند.

خشکسالی در ایران
خشکسالی در ایران

با بارش باران و برف ذوق زده نشویم!

از امروز تا پایان فصل بهار هم باران و برف ببارد امکان ندارد منابع آب زیرزمینی که در این سال‌ها به هدر رفته بازگردد و  تایمر تغییر اقلیم و خشک شدن بخش‌های بزرگی از ایران متوقف شود. بهتر است از امروز سرمایه‌گذاری‌های ما نیز همانند عربستان، امارات عربی، اسپانیا، آمریکا و دیگر کشورهایی که درگیر تغییر اقلیم و خشکسالی و… به سوی این موارد باشد:

 مبارزه با خشکسالی با گردشگری و اصلاح الگوی کاشت

  1. جای‌گزین کردن صنعت گردشگری به جای صنعت کشاورزی با ایجاد شرایط مناسب
  2. جای‌گزین کردن کاشت دیم به جای درختان و محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا و #اصلاح_الگوی_کشت و اصلاح شیوه‌های آبیاری
  3. ممنوع کردن هرگونه حفر چاه و مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز و برخورد و نظارت دقیق‌تر با خطاکاران
  4. سرمایه‌گذاری در زمینه‌ی #نیروی_پاک و انرژی خورشیدی، باد، آب و…
  5. ساخت آب‌شیرین کن‌های هسته‌ای یا خورشیدی و ترکیبی با بهره‌گیری از تجربیات کشورهای دیگر
  6. حفظ منابع طبیعی و جنگل و کوه و… احیا و ساخت مراکز گردشگری جهت #بوم_گردی ایجاد کار از این طریق
  7. ایجاد فرهنگ برخورد مناسب با #گردشگر و گسترش دانش مربوط به صنعت #توریسم به عنوان یک منبع درآمد پاک! و پایدار

گردشگری و توریسم چیست

نام و واژه و اصطلاح گردشگری یا توریسم tourism را به گونه‌ فراگیر می‌توان چیزی به مانند مسافرت تفریحی و گردشی تعریف کرد که کسان ( اشخاص ) انجام می‌دهند. البته این را باید در نظر داشت که به تازگی گردشگری تعریفی دیگر پیدا کرده و هرگونه مسافرت و رفت و آمد که کسی در پی آن از محیط کار و زیست خود بیرون می‌رود را گردشگری می‌نامند. گردشگر معمولا از فرهنگ، آب و هوا و شرایط مقصد سفر خود لذت می‌برد و دوست دارد این محیط تازه را بشناسد و به کسی که گردشگری می‌کند گردشگر یا توریست tourist گفته می‌شود.

صنعت گردشگری یا توریسم / توریزم امروزه یکی از برترین منابع درآمد برای کشورهای گوناگون در سراسر جهان است. این صنعت با توجه به خشکسالی در ایران و بحران آب می‌تواند در حل بحران آب یاری‌رسان باشد.

در واقع ما یک سازمان جهانی گردشگری داریم که تعریف موضوع تورسیم را چنین مطرح کرده است که اگر شامل این تعریف شود شخص مورد نظر گردشگر به شمار می‌آید:

«مجموعه کارهای کسان که به جایی به جز جایگاه همیشگی زندگی خود مسافرت و دست‌کم یک شب و بیشینه یک سال در آنجا حضور پیدا می‌کنند و هدف از مسافرت ایشان نیز گذراندن زمان فراغت است. هرچند هدف هایی مانند کار و ب دست آوردن درآمد شامل آن نمی‌شود»

گردشگری و توریسم در ایران و بحران آب
گردشگری و توریسم در ایران و بحران آب

درآمدزایی و اشتغال با صنعت گردشگری

افزایش ورودی توریست‌ها به ایران باعث افزایش درآمد برای شهروندان و مردم کشور ایران خواهد شد. آنگاه که گردشگران به یک کشور یگر وارد می‌شوند روشن هست که حتما هزینه‌هایی را در آن کشور انجام می‌دهند. مانند هزینه‌ی خورد و خوراک و جایگاه خواب و اقامت، هزینه هتل، یا مهمانخانه، هزینه تفریحات و گردش در امکان تفریحی، هزینه‌های جابه‌جایی و تاکسی و…، هزینه گشت و گذار و تورها به مقاصد شهرهای گوناگون، و همچنین پولی که برای خرید سوغاتی و صنایع دستی و کالای بومی کشور میزبان می‌پردازند و هزینه ورود به موزه ها یا جایگاه های دیدنی. این پول‌ها به وسیله‌ی دلار و یورو و ارزی که وارد کشور میزبان می‌کنند باعث پویایی اقتصادی کشور میزبان یعنی ایران می‌گردد به گردشگران.

ایجاد شغل با وجود خشکسالی در ایران

همچنین با گسترش کارهای مربوط به پذیرش گردشگر زمینه برای ایجاد شدن کار برای جوانا فراهم می‌شود و این موضوع برای کشورهایی که با جمعیت جوان و مشکل بی کاری روبرو هستند بسیار سودمند خواهد بود از هر ده تن گردشگر که به ایران وارد می شوند می توان یک فرصت شغلی برای جوانان ایجاد نمود. کافی است خشکسالی در ایران را با این موارد کم اثر کنیم. کافی است به استعداد کشور ایران و شهرهای شیراز ، اصفهان ، یزد ، سواحل جنوبی و شمالی ، کویر و کوه و دشت و محیط زیست بنگریم.

اکوتوریسم یا بوم گردشگری راه نجات محیط زیست

این شیوه از گردشگری در واقع طبیعت گردی یا بوم‌گردشگری است. یعنی سفر و گشت و گذار در مناطق طبیعی ماندن جنگل، بیابان، کوده، دشت و… دیدن جانوران و حیوانات و گیاهاهن و طبیعیت یک سرزمین. همچنین آموزش و فرهنگ سازی در این شیوه از گشت و گذار در نظر گرفته شده است. و البته ایجاد درآمد و شغل برای مردم بومی همان منطقه مد نظر است. کشورهای فراوانی هستند که هم‌اکنون از این راه درآمد قابل توجهی برای شهروندان خود به وجود آورده‌اند. با گسترش بوم گردشگری محیط زیست حفظ و احیا می‌شود و البته برای مردن بومی ایجاد شغل و درآمد خواهد شد.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۲ ترسایی ( میلادی ) باتوجه به تاثیرگذاری ژرف بوم گردشگری ( اکوتوریسم ) بر مناطق گوناگون و محیط زیست و اقتصاد کشورها، این سال را سال اکوتوریسم اعلام کرد و کمیسیون توسعه پایدار این سازمان و سازمان جهانی گردشگری را موظف کرد که در زمینه‌‎ی گسترش آن فعالیت کنند.

بوم گردشگری اکوتوریسم و محیط زیست
بوم گردشگری اکوتوریسم و محیط زیست

تاثیر هارپ و پارازیت ماهواره بر خشکسالی در ایران

ارتباط پروژه برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا یا همان هارپ یا پارازیت‌های ماهواره‌ای بر آب و هوا و نباریدن باران و… دیگر مواردی که در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود تا کنون اثبات نشده است. دست‌کم می‌دانیم که کشور آمریکا خود سال‌ها است در برخی از ایالت‌ها دچار کمبود و بحران آب و خشکسالی شدید است. هارپ پروژه‌ای دانشیک است که با بهره گیری از آن دانشمندان با ایجاد دگرگونی‌هایی در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ترین بخش جو زمین است توانایی پژوهش درباره‌ی آن را پیدا می‌کنند. همچنین باید در نظر داشت که اتحادیه اروپا در نروژ، و روسیه در نیژنی نووگورود نیز سازه‌هایی با کارکردی یکسان در حال فعالیت دارند که از هارپ پرقدرت‌تر می‌باشند.

تاسیسات هارپ آمریکا و سورا روسیه
تاسیسات هارپ آمریکا و سورا روسیه

در رابطه با تاثر پارازیت‌های ماهواره ای و پیامک بر آب و هوا و نباریدن باران و بحران خشکسالی در ایران هم هنوز هیچ پژوهش علمی و نتیجه‌ای که بتوان با اطمینان بر آن تکیه کرد منتشر نشده است.

لطفا با توجه به اهمیت موضوع، این مطلب را با دوستان خود در گروه‌های گوناگون همرسانی کنید – هرگونه برداشت از داده‌های این تارنگار با ذکر نام نویسنده و نشانی تارنمای ایبوم مجاز است.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن