آموزش‌هابرق و الکترونیکتایمر برق

آموزش تصویری تنظیم تایمر برق آنالوگ یا پریز تایمردار

روش برنامه ‌ریزی تایمر آنالوگ 24 ساعته قطع و وصل برق

در این جستار آموزشی به موضوع آموزش تصویری همراه با عکس چگونگی تنظیم و استفاده از تایمر برق آنالوگ که آن را « پریز تایمردار برق ۲۴ ساعته » نیز می‌نامند می‌پردازیم. چون معمولا کاربران این پریز تایمردار برای تنظیم آن به مشکل برمی‌خورند.

همچنین در پایان به معرفی لینک‌های معتبر خرید تایمر آنالوگ و دیجیتال از فروشگاه‌های معتبر اینترنتی دارای مجوز رسمی وزارت صنعت خواهیم پرداخت که در صورت نیاز تایمر را از این وبسایت‌های مورد تایید خریداری کنید و با پست درب منزل یا محل کار دریافت کنید. پس تا پایان با ما همراه باشید…

توجه اگر نیاز به آموزش تنظیم تایمر دیجیتال دارید روی این لینک کلیک کنید و این مطلب را بخوانید: تنظیم تایمر دیجیتال برق

تایمر قطع و وصل برق آنالوگ چیست ؟

حتما برای شما پیش آمده است که در خانه، محل کار، اداره و… نیاز داشته باشید یک یا چند وسیله‌ی برقی را در ساعت مشخص بدون نیاز به حضور کسی روشن یا خاموش کنید. برای نمونه قصد دارید کولر آبی یا کولر گازی در خانه یا اداره و شرکت ساعت ۱۱ شب روشن و ساعت ۳ نیمه شب به صورت خودکار خاموش شود.

یا یک گل‌خانه دارید که نیاز است ابزارهای تهویه هوا، سرمایشی و گرمایشی آن در ساعت ویژه‌ای روشن و یا خاموش شود و نمونه‌های دیگری که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. در هر صورت تایمر برق چنین کارایی دارد و این نیاز شما را برطرف خواهد کرد. این دستگاه به ۲ نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می‌شود که در دنباله‌ی مطلب به تفاوت این دو نوع خواهیم پرداخت.

تایمر برق آنالوگ
تایمر برق آنالوگ

پریز تایمر دار چگونه کار می‌کند ؟

پریز تایمردار معمولا دستگاهی است که دارای یک ورودی دوشاخه برق و یک خروجی به صورت دوشاخه است. یعنی شما یک دوشاخه برق از دستگاه برقی خود را وارد پریز تایمر کرده و سپس تایمر را به عنوان یک واسطه وارد دوشاخه برق اصلی می‌کند. با این روش تامیر برق به‌عنوان یک رابط یا میانجی میان دوشاخه برق دستگاه برقی و پریز برق عمل می‌کند. در تصاویر این پست دو نمونه از این تایمر برق آنالوگ را مشاهده می‌کنید.

پریزتایمر دار واسط دوشاخه با پریز برق
پریزتایمر دار واسط دوشاخه با پریز برق

تفاوت تایمر برق دیجیتال و آنالوگ چیست ؟

تایمر برق دیجیتال : دقت تنظیم ۱ دقیقه – دارای باتری درونی جهت نگه‌داشت تنظیمات در صورت قطع برق – امکاتن برنامه‌ریزی برای ۷ روز هفته در ساعات گوناگون و تکرار در هفته‌ی آینده – تنظیمات ۱۶ برنامه‌ای – امکان تنظیم ۱ بار روشنی و ۱ بار خاموشی برای هر روز – تنظیم از طریق نرم‌افزار و دکمه‌های تعبیه شده روی دستگاه

تایمر برق آنالوگ : دقت تنظیم ۱۵ دقیقه – بدون باتری – تنظیم برنامه‌ها از طریق بالا یا پایین بردن پین ( سوئیچ )های موجود روی دستگاه ( هر پین نماینده ۱۵ دقیقه است ) امکان روشن و خاموش کردن دستگاه در ۱ روز برای بارها و بارها – امکان برنامه‌ریزی برای ۲۴ ساعت شبانه‌روز و تکرار آن در فردا…

تنظیم پریز تایمردار آنالوگ ۲۴ ساعته

از آن‌جایی که این جستار آموزشی درباره‌ی تنظیم تایمر آنالوگ است ما به آموزش تصویری چگونگی برنامه‌دادن و تنظیم پریزتایمردار برق آنالوگ خواهیم پرداخت و آموزش تنظیم تایمر دیجیتال را برای آینده خواهیم گذاشت.

تنظیم قطع و وصل پریز تایمردار : این مدل از دستگاه معمولا دارای یک بخش گرد ( دایره ) شکل است که نزدیک به ۹۶ پین ( دیپ سوئیچ ) روی آن جای گرفته است. هر یک از این پین‌ها نشان‌گر ۱۵ دقیقه است. بالا یا پایین بودن هر کدام از این سوئیچ‌ها، به‌صورت خودکار تایمر را روشن یا خاموش خواهد کرد.

جمع این پین‌ها به ۹۶ عدد می‌رسد. یعنی شما می‌توانید با خرید تایمر برق آنالوگ ( پریز تایمردار ) در ۲۴ ساعت شبانه‌روز ۹۶ بار برای ۱۵ دقیقه دستگاه برقی خود را روشن یا خاموش کنید و این برنامه فردا نیز تکرار خواهد شد…

دیپ سوئیچ یا پین تنظیم تایمر
دیپ سوئیچ یا پین تنظیم تایمر

تنظیم ساعت تایمر : پیش از راه‌اندازی و برنامه‌ریزی دستگاه باید با استفاده از نشانگری که روی بخش دایره شکل است ساعت دستگاه را تنظیم کنید. یعنی اگر ساعت ۱۱ است دایره را بچرخانید تا عدد ۱۱ روبروی نشان‌گر ساعت قرار بگیرد.

برنامه‌ریزی و روش تنظیم تایمر برق آنالوگ

  1. پس از تنظیم ساعت دقیق -با روشی که در بالا ارائه شد- مرحفه اول را گذرانده‌ایم و دستگاه آماده به کار‌خواهد بود. برای نمونه همان‌گونه که در تصویر زیر می‌بینید ساعت در این‌جا ۱۱ بوده و ما نشان‌گر را روی ساعت ۱۱ قرار داده‌ایم و با شتاب دوشاخه تایمر را به پریز برق وارد کردیم ( تا پریز تایمردار به برق متصل باشد و ساعت عقب نماند و نیاز به تنظیم دوباره نباشد )
    نشانگر تنظیم ساعت پریز تایمردار برق
    نشانگر تنظیم ساعت پریز تایمردار برق
  2. با استفاده از یک خودکار، پیچ‌گوشتی یا… پین ( دیپ سوئیچ ) تنظیم برنامه را در زمان‌های مورد نیاز پایین آورده تا در زمانی که به پین مورد نظر رسید تایمر روشن شود. همان‌گونه که در تصویر زیر می‌بینید تایمر برای ۱ ساعت ( یعنی ساعت ۱۱ تا ۱۲ ) روشن خواهد بود و پس از آن خاموش خواهد شد و دوباره ساعت ۱۳ روشن خواهد شد و در ساعت ۱۴ برق را قطع خواهد کرد و… ( ۴ عدد پین پایین است یعنی چهارتا ۱۵ دقیقه یا همان ۱ ساعت )
    پین یا سوئیچ‌های تنظیم تایمر برق آنالوگ
    پین یا سوئیچ‌های تنظیم تایمر برق آنالوگ
  3. مثلا اگر می‌خواهید تایمر در ساعت ۳ تا ۴ روشن شود دیپ سوئیچ‌ها ( پین ) هایی که بین ساعت ۳ تا ۴ است را به پایین فشار دهید تا در این ساعت مشخص دستگاه روشن شود و سپس خاموش شود…
    نحوه تنظیم تایمر قطع و وصل برق
    نحوه تنظیم تایمر قطع و وصل برق
کابرد تایمر برق آنالوگ ۲۴ ساعته ۹۶ برنامه چیست؟

تایمر خانگی : اتصال لامپ‌های برق خانه و رادیو و تلویزیون یا… به تایمر و روشن شدن لامپ روشنایی در ساعت مشخص در سفرها و در زمانی که در خانه حضور ندارید جهت جلوگیری از سرقت خانه توسط سارقان.

تایمر آزمایشگاه : اتصال دستگاه‌های برقی آزمایش‌گاه‌های پزشکی، درمانگاه، مطلب دکتر، آزمایشگاه گیاه‌پزشکی و دانشگاه‌ها جهت قطع و وصل دقیق برق تجهیزات آزمایشگاهی در زمان‌های مشخص.

پریز تایمردار پمپ آب : اتصال پمپ آب کشاورزی و باغبانی جهت آبیاری تحت فشار یا تلمبه و… و یا اتصال پمپ هوای آکواریوم پرورش ماهی و بخاری و .. در هنگام نبودن در خانه.

پریز تایمردار گاو و مرغ‌داری : اتصال لامپ‌های روشنایی و دستگاه تهویه هوا و سرمایش و گرمایش مرغ‌داری‌ها، گاوداری‌ها، پرورش ماهی و … بدون نیاز به دخالت نیروی کار و کاهش هزینه‌ها و بالا بردن دقت کار.

تایمر برقی گلخانه و پرورش قارچ : اتصال برق دستگاه‌های سرمایشی، رطوبت و گرمایشی و تهویه هوا در صنعت‌های گلخانه پرورش گیاهان زینتی و خوراکی و دارویی و پرورش قارچ.

تایمر اماکن تجاری و اداری : اتصال بخش روشنایی ویترین یا نورپردازی داخلی و بیرونی فروشگاه‌ها، مغازه‌ها مجتمع‌های تجاری، هتل‌ها و ادارات و قطع و وصل برق در زمان‌های معین.

تایمر برای ماشین؟ بله اگر نیاز داشته باشید می‌توانید با مبدل برق ۱۲ ولت خودرو به ۲۲۰ ولت استفاده کنید و برق ۲۲۰ داشته باشید و سپس تایمر را به آن متصل کنید. برای اینکه بدونید اینورتر مبدل برق ماشین چیست این مطلب را بخوانید: راهنمای خرید اینورتر مبدل برق ۱۲ ماشین به ۲۲۰ ولت

شدت جریان 16 آمپر 3680 وات تایمر 24 ساعته
شدت جریان ۱۶ آمپر ۳۶۸۰ وات تایمر ۲۴ ساعته

دیگر موارد استفاده از پریز تایمردار را می‌توانید در این مطلب آموزشی نیز بخوانید: تایمر برق دیجیتال و آنالوگ قطع و وصل خودکار

قیمت خرید پریز تایمردار قطع و وصل برق

تایمرهای گوناگون با کیفیت‌ها و قیمت‌های متفاوت در بازار موجود است. طبق سنت، تارنما ( سایت ) مجله ایبام، چند لینک مربوط به خرید اینترنتی تایمر از سایت‌های معتبر و دارای مجوز رسمی وزارت صنعت را برای شما ارائه می‌دهد تا در صورت نیاز اقدام به خرید اینترنتی، تلگرامی یا تلفنی از این فروشگاه‌ها کنید و در هر نقطه از ایران با پست کالا را دریافت کنید.

مدل ۱: خرید تایمر برق آنالوگ ۲۴ ساعته ۹۶ برنامه ( فروشگاه تخصصی فروهر )

مدل ۲: خرید پریز تایمر دار برق آنالوگ ۹۶ برنامه ( فروشگاه فرورهر )

خرید تایمر برق دیجیتال هفتگی ۱۶ برنامه ( فروشگاه تخصصی چیستا )

ارتباط جهت خرید از طریق پیام تلگرام به شماره پشتیبانی فروشگاه‌ها:

۰۹۲۱۶۰۱۲۴۸۹

ارتباط تلفنی با بخش پشتیبانی فروشگاه چیستا و فروهر جهت خرید کارت به کارت و دریافت مشاوره:

۰۹۲۱۶۰۱۲۴۸۸

در صورت داشتن هرگونه پرسش فنی می‌توانید آن را در بخش نظرات مطرح کنید تا گردانندگان تارنمای بهترین‌های ایران پاسخ شما را بدهند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

‫30 نظرها

  1. سلام در صورت امکان نحوه اتصال ساعت تبن مدل ۱۸۹ برای روشن و خاموش کردن لامپ منزل رو به ایمیل من بفرستین یعنی چطوری بین کلید و لامپ قرار می گیره

  2. سلام ایا از این تایمر برای ساخت جوجه کش میتوان استفاده کرد
    یعنی هر یک سا عت یک بار موتور گردان تخمها را به جریان بیندازد

    1. نه بایددیجیتال باشدوبمحض وصل شدن برق وچرخیدن یک دورمیکروسوییچ برق راقطع کندیعنی نیازبه رله واستپ واستارت وتایمرمیباشد

  3. درود بر شما، وسیله فوق العاده کارآمدی است که بنده بعنوان روشنایی استندگل ازش استفاده می کنم.
    با سپاس.

  4. سلام برای کولر ۳۵۰۰ متور یک هشتم میخواستم تایمری داشته باشم که در ۲۴ ساعت روزانه ساعتی ۲بار برای ۱۰دقیقه یاحد اقل هر یک ونیم ساعت ۲بار روشن بشه اگه ممکن
    پیشنهاد پایین ودر حد متوسط بهم بدین ممنونتون میشم حدود قیمت رو بفرمایید

    1. درود بر شما بهترین و ارزان ترین و اقتصادی ترین گزینه برای شما پریز تایمر دار آنالوگ هست. برنامه رو بهش می دین و هر روز تکرار می شه. هر پین در این گونه از تایمر برق نشان دهنده ی ۱۵ دقیق هست. پس به سادگی می تونید تنظیمش کنید. برای خرید بهترین گزینه ها این دو مورد هست. لینک ها از سایت فرورهر و چیستا الکترونیک هست که تخصصی کار می کنند و قیمت هاشون هم به نظر حتی از دیجیکالا و جاهای دیگه خیلی پایین تر هست
      این لینک: https://efarvahar.ir/%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%82/458-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D8%B2-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-mt20.html

      یا این لینک: https://echista.ir/%D8%AA%D8%A7%DB%8C%D9%85%D8%B1/482-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D8%B2.html

  5. با سلام من یه تایمر میخوام که با دوبرق ساختمان یعنی برق واحد یک وبرق واحد دو ۱۵ روز رو واحد یک و۱۵روز رو واحد۲ باشه اگه این مدلی هست معرفی کنید

    1. به این صورت تایمری وجود نداره. پریز برق تایمر دار یک جریان برق ۲۲۰ ولتی را قطع یا وصل می کند

  6. سلام دوستان .ما یک موتور آب داریم که برای خاموش کردنش باید اهرم فلزیش رو بکشیم یه مقداری … میخاستم ببینم آیا دستگاه تایمرداری هست که سر ساعت معین شده قدرت کشیدن اهرم رو ایجاد کنه و بکشه و موتور آب خاموش بشه … ممنون میشم اگه به سوالم جواب بدین خیلی لازم دارم

  7. یکی از بهترین آموزش هایی بود که دیدم و خوندم. من البته مدل دیگه ای رو از فروشگاه فروهر خریدم هرچند از بابتن تنظیم کردن و برنامه ریزی کردن فرقی با هم ندارن. اگر برنامه قرار باشه هر روز سر یک ساعت تکرار بشه همین مدل پریز تایمر دار آنالوگ ارزان مناسب تر هست

  8. سلام خسته نباشین اگه بخوایم دستگاهمون کامل روشن بمونه چی؟چجوری میتونیم غیرفعالش کنیم.شوفاژبرقی مااین زمان سنج وداره وهی خاموش میشه

    1. ببیند اگر تایمر برق آنالوگ دارید این پریزهای تایمر دار دارای کلیدی هستند که اتصال رو یکسره می کنه و دیگه تایمر کار نمی کنه. اما اگر تایمر روی خود دستگاه هست ممکن هست چنین کلیدی رو نداشته باشه

  9. سلام تایمرآنالوگ دازم ساعتش بیشترمواقع می ایستد وجلونمیرودتابه تایم موردنظربرسدولی بادست که جلومی بریم سیستم
    روشن میشود آیاقابل تعمیراست یاراهی دیگردارد ممنون

    1. احتمالا چرخ دنده های تایمر برق آنالوگ شما دچار مشکل شده چرا که تایمرهای آنالوگ به صورت مکانیکی و چرخ دنده ای کار می کنند. می توانید تایمر را باز کنید و ببیند امکان تعمیر دارد یا خیر

    1. خیر مشکلی نداره. فقط باید مراقب باشید که جمع مصرف دستگاه هایی که به سه راهی متصل می کنید زیر ۹ آمپر درازمدت جریان کشی داشته باشند

  10. سلام. در پریز تایمر دار اگر برق قطع و وصل بشه (مثلا پریز رو برق در بیاریم و همون موقع دوباره به برق بزنیم) میره رو حالت مدام روشن یا در حالت AUTO باقی میمونه؟ من بعضی مواقع، روزی چند بار قطع و وصل برق دارم! عملکرد دستگاه ریست میشه یا به همون برنامه تنظیم شده قبلی ادامه میده؟
    تشکر از پاسخ شما

    1. خیر تایمر تا زمانی که شما آن را روی اتصال دائم نگذارید روی خودکار باقی می ماند. به صورت کلی برنامه ای که تنظیم شده تا زمانی که خودتان آن را تغییر ندهید، تغییری نخواهد کرد

  11. سلام توضیحات عالی بود
    دستگاه تایمر من دقیق روشن و خاموش میکرد ولی الان ساعتش هر چقدر تنطیم میکنم باز عقب می افتد
    سوال کردم میگن اگر در جهت مخالف چرخانده باشی خراب شده و قابل تعمی نیست
    آیا همینطور هست ؟

    1. درود بر شما
      بله در صورتی که چرخدنده را برعکس جهت اصلی چرخانده باشید ممکن است دندانه های درونی تایمر شکسته باشد. البته می تونید تایمر رو باز کنید و ببیند آیا می شه تعمیرش کرد یا خیر؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن